Kitaláltam, hogy könyvet írok

WriteSomeShit!

WriteSomeShit!

Gondolkozz a dobozon kívül!

2017. január 31. - Krausz Attila

 box2.jpg

Szabályok közé szorítkozunk, és azon belül mozgunk és gondolkodunk. Mindent a szabályok tartanak pályán, hogy ne rugaszkodjunk el túlságosan és ne menjünk be nagyon az erdőbe. Jó hogy vannak, de azért néha ki kell lógni a kerítésen...

A következtetéseink a tapasztalatainkból jönnek, meg abból, hogy mit hiszünk igaznak. Általában ebből a szögből nézzük a dolgokat. így állunk az élethez, az emberekhez, a hobbinkhoz.
Ha mondjuk van egy hobbid, amit régóta csinálsz már, próbáld ki, hogy elfelejtesz mindent, amit tanultál! Mintha először csinálnád, és ne gondolj semmit, csak figyelj meg mindent. Ez egy nagyon jó szemszög és jó dolgok tudnak kisülni belőle.

Ne hagyd, hogy a szabályok, keretek közé szorítsanak! Ez persze nem azt jelenti, hogy szegd meg a törvényt, inkább azt, hogy vesd el az olyan kérdéseket, hogy ezt, hogy szokás csinálni? Illik e így csinálni?
Régen sok jó ötletemet dobtam ki azért, mert azt gondoltam, hogy nem lehet olyan jó, mert akkor már tuti más is kitalálta volna…  A legnagyobb hülyeség volt.

Válts nézőpontot! Sokszor van, hogy egy visszatérő problémával küzdünk és mindig ugyanoda jutunk, vagy ugyanott akadunk el. Ez valószínű azért van, mert ugyanabból a szemszögből nézzük újra és újra. Olyankor pedig mindig hasonló következtetésekre jutunk, mint előtte. Fölösleges köröket futunk…

Valahol hallottam egy módszert. Nem emlékszem a nevére, de a lényeg, hogy ha van egy problémád, akkor találj ki rá 20 megoldást. Mindegy milyet, csak 20-at. A kérdés lehet bármi: Milyen témákról reppeljek? Hogy csináljak pénzt? Mire költsem ezt a huszast? Hogyan legyek egészségesebb? Mit tegyek, hogy sikeresebb legyek valamiben? Akármi, tényleg…

Az első pár válasz kézen fekvő, olyan, ami már eszedbe jutott többször. Aztán van jópár, ami szar, de arra jó, hogy meg legyen a 20. És a vége felé, amikor már azok is elfogytak, olyanok jönnek elő, amiket nem gondoltál volna!
Ez azért jó, mert mikor már nem találsz semmi ötletet a dobozban, önkénytelenül is elkezdesz azon kívül keresgélni...

 

Ha úgy gondolod, hasznos volt a cikk, dobj egy megosztást!

Jövök még!

A bejegyzés trackback címe:

https://writesomeshit.blog.hu/api/trackback/id/tr4412171184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása